Bo Bendsneyder
NOS Sport

Bendsneyder snel in kwalificatie op Silverstone

Moto3-coureur Bo Bendsneyder heeft het in Silverstone uitstekend gedaan in de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De 17-jarige KTM-racer noteerde de derde tijd. Alleen de Italianen Francesco Bagnaia (de nummer vijf in de WK-stand) en Enea Bastianini (nummer drie) waren sneller.

Bendsneyder liet in de Engelse regen zien goed uit de voeten te kunnen op een nat circuit. Toch zal de Rotterdammer niet als eerste Nederlander ooit vanaf de eerste startrij aan de Moto3-race beginnen.

Vrijdag kreeg hij een straf van de internationale motorsportfederatie FIM aan zijn broek wegens te langzaam rijden tijdens de training. Omdat hij daarmee andere coureurs in gevaar bracht, wordt hij in de startopstelling vijf plaatsen teruggezet.

De beste prestatie van Bendsneyder in de kwalificatie was tot dit weekeinde de vierde tijd. Die liet hij bij de GP van Duitsland aantekenen.

MotoGP: Crutchlow vooraan

De Brit Cal Crutchlow was de snelste in de MotoGP. De erkend regenrijder bevestigde daarmee zijn reputatie. Twee weken geleden won hij de race in het Tsjechische Brno, waar de nattigheid zich ook al had laten gelden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl