NOS Nieuws

In beeld: kinderen zwemmen in bomkrater Aleppo

Syrische activisten hebben op Facebook foto’s geplaatst van zwemmende jongens in een bomkrater in de stad Aleppo. Te zien is hoe ze in het water duiken en springen.

Volgens de oppositiegroep Aleppo Media Centre is de krater het resultaat van een luchtaanval van de troepen van de Syrische president Assad.

"Wat Assad ook heeft gedaan in Aleppo, het leven is niet voorbij. Kinderen brengen opnieuw leven op elke plaats die door zijn raketten wordt vernietigd", schrijft de groep.

In een interview met Nieuwsuur omschreef de Syrische journalist Rami Jarrah gisteren de situatie in de stad, waar het leger van Assad en de rebellen tegen elkaar strijden: "Er zijn zo'n tien tot vijftien luchtaanvallen per dag, daarnaast een stuk of vijf, zes vatenbommen. Een vatenbom kan 500 vierkante meter verwoesten. Alle gebouwen worden weggevaagd."

Volgens hem is het leven in Aleppo een hel. "Het is heel normaal dat je erachter komt dat je buurman gisteren is overleden of de winkelier verderop in de straat. Dat een vrouw op straat is doodgeschoten omdat ze te dicht bij de troepen van het regeringsleger kwam", zei Jarrah.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl