NOS Nieuws

Apple gaat 'problematische apps' uit de App Store verwijderen

Apple wil overzicht in de App Store en om dat te creëren heeft het bedrijf besloten om alle verwaarloosde applicaties uit de online winkel te verwijderen. Volgens Apple zijn er inmiddels 2 miljoen apps in de App Store.

Apple gaat op zoek naar 'problematische' apps die niet meer goed functioneren of niet voldoen aan de recente richtlijnen van het bedrijf. Als een app met problemen wordt gevonden, wordt de maker van de software op de hoogte gesteld van de veranderingen die hij of zij moet doorvoeren. Die veranderingen moeten binnen dertig dagen worden doorgevoerd, anders wordt de app verwijderd.

Apps die meteen crashen als ze worden geopend, worden sowieso uit de winkel gehaald. "Kwaliteit is heel belangrijk voor ons", staat in een e-mail van Apple aan de ontwikkelaars. "We weten dat velen van jullie hard werken om innovatieve apps te maken."

Apple kondigde nog een andere verandering aan: de naam van een app mag voortaan niet langer zijn dan vijftig tekens. Volgens Apple kiezen sommige ontwikkelaars voor een lange naam zodat ze hoger in de zoeklijsten terecht komen. Ze zetten dan woorden in de naam die niets met de applicatie te maken hebben, maar waarop wel veel gezocht wordt door gebruikers.

De veranderingen worden op 7 september doorgevoerd, op dezelfde dag waarop waarschijnlijk de perspresentatie van de nieuwe iPhone plaatsvindt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl