Stan Wawrinka
NOS SportAangepast

Wawrinka zet qualifier aan de kant, Murray verslaat Granollers

Outsider Stan Wawrinka was in de tweede ronde van de US Open goed op dreef. De tweevoudig grandslamkampioen klaarde de klus tegen de Italiaanse qualifier Alessandro Giannessi in drie sets: 6-1, 7-6 (4), 7-5.

Wawrinka sloeg door een lichte blessure de Spelen in Rio over en kon zich daardoor naar eigen zeggen beter voorbereiden op de US Open.

Zijn trainingsuren lijken effect te sorteren. Wawrinka kwam tegen Gianessi alleen in de tweede set in de problemen en moest zelfs een setpunt wegwerken op 4-5. De Zwitser bleef koel en deed dat ook in de derde set op 4-4, toen Giannessi drie breekkansen kreeg. Uiteindelijk sloeg hij toe op zijn tweede matchpoint.

Andy Murray is goedgehumeurd tijdens zijn partij tegen Marcel Granollers

Eerder op de dag plaatste Andy Murray heeft zich ook voor de derde ronde. De Schot (nummer twee van de plaatsingslijst) rekende af met de Spanjaard Marcel Granollers: 6-4, 6-1, 6-4.

Murray, toernooiwinnaar in 2012, kwam in de openingsset op 5-2, liet vervolgens maar liefst zes setpoints liggen en had in de tiende game een tweede break nodig om de set binnen te slepen.

Granollers, die na de kansloos verloren tweede set niet het hoofd in de schoot legde, bleef in de derde set lange tijd goed bij. Olympisch kampioen Murray had echter geen trek in overwerk, forceerde in de negende game de beslissende break en serveerde de partij even later uit op love.

Nishikori verslaat Rus Chatsjanov

Kei Nishikori moest net als in de eerste ronde een set afstaan. De als zesde geplaatste Japanner, die twee jaar geleden in New York de finale haalde, klopte Karen Chatsjanov uit Rusland: 6-4, 4-6, 6-4, 6-3.

Kei Nishikori balt de vuist tijdens zijn duel met Karen Chatsjanov

Bij een stand van 1-1 in sets en 4-4 in de derde set werd de partij onderbroken vanwege de regen. Bij de hervatting won Nishikori prompt twee games en de set.

De 20-jarige Chatsjanov gaf zich echter niet gewonnen en kwam in de vierde set op 3-1. Nishikori moest opnieuw aan de bak en deed dat naar behoren, want met vijf gewonnen games op rij greep hij de winst.

Juan Martin del Potro maakte korte metten met de als negentiende geplaatste Steve Johnson: 7-6 (5), 6-3, 6-2. Na het spannende eerste bedrijf slaagde Johnson erin een break te forceren in de tweede set.

De Amerikaanse hardhitter kwam 3-1 voor, maar dat bleek achteraf ook zijn ondergang. Del Potro schakelde direct bij een won vijftien punten op rij en elf van de dertien resterende games.

Vechtjassen David Ferrer (11) en Fabio Fognini speelden tot ver na middernacht op Flushing Meadows. De Italiaan kwam 2-1 voor in sets, maar de onvermoeibare Spanjaard zegevierde op de knusse baan 13 in vijf sets: 6-0, 4-6, 5-7, 6-1, 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl