Rick Dekker
NOS Voetbal

Weer zware knieblessure bij PEC; Dekker lang uit roulatie

PEC Zwolle heeft opnieuw te kampen met een zware knieblessure in de selectie. Middenvelder Rick Dekker raakte zondagochtend op de training geblesseerd en een MRI-scan bracht woensdag de ernst van de blessure aan het licht. De voorste kruisband van zijn knie is afgescheurd.

Dekker krijgt de komende week rust en daarna gaat hij onder het mes. Hij is naar verwachting negen maanden uitgeschakeld. De oud-jeugdspeler van Feyenoord speelde vorig seizoen 25 eredivisiewedstrijden voor PEC en scoorde daarin één keer. Hij was net hersteld van een knieblessure en had dit seizoen nog niet gespeeld.

Kunstgras de oorzaak?

Dekker is al de zesde speler binnen tweeënhalf jaar die een zware knieblessure heeft opgelopen op het kunstgras in het stadion van PEC Zwolle. De club zag eerder Mustafa Saymak, Thanasis Karagounis, en Max de Boom zware knieblessures oplopen. Henk Dijkhuizen (Roda JC) en Todd Kane (NEC) raakten eveneens geblesseerd in Zwolle.

De clubleiding onderzoekt of het veld de oorzaak is van de golf aan knieblessures. Het huidige kunstgrasveld is sinds 2012 in gebruik. In aanloop naar het huidige seizoen overwoog de club al het veld te vervangen. Mogelijk worden op korte termijn aanpassingen aan het veld gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl