Angelique Kerber
NOS SportAangepast

Kerber slaat zich langs Lucic op US Open

Angelique Kerber heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de US Open. De als tweede geplaatste Duitse bleek met 6-2, 7-6 (7) te sterk voor de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni.

De twee speelden vorige maand nog tegen elkaar in Montreal en toen had Kerber drie lange sets nodig om de routinier van zich af te schudden. Dit keer leek het wat eenvoudiger te gaan: na de winst in de eerste set nam ze in de tweede een dubbele break voorsprong.

De 34-jarige Lucic-Baroni pakte echter vier games op rij en kreeg zelfs drie setpunten. Die kansen hielp ze zelf weer om zeep. Na een paar slordige punten van de nummer 57 van de wereld sloeg Kerber, die eerder dit jaar de Australian Open op haar naam schreef en Rio de Janeiro verliet met olympisch zilver in de koffer, op haar eerste matchpoint toe.

Vinci soepel naar derde ronde

Roberta Vinci bereikte voor het zesde jaar op rij de derde ronde. De als zevende geplaatste Italiaanse deed dit ten koste van de Amerikaanse Christina McHale, die ze met 6-1, 6-3 versloeg.

Vinci, die vorig jaar verraste door via topfavoriete Serena Williams de finale te halen, had maar 22 minuten nodig om de eerste set binnen te halen. McHale beet in de tweede set wat meer van zich af. Zo liet ze in de zesde game een kans liggen om op 4-2 te komen. Een game later leverde ze haar opslag in.

Roberta Vinci

Vinci drukte door, zette McHale bij 5-3 nog meer onder druk en met een strakke forehand langs de lijn liet ze op matchpoint haar zeventiende winner noteren.

Kvitová moeizaam langs Turkse

Petra Kvitová haalde de derde ronde dankzij een zege op Cagla Büyükakçay. De tweevoudig Wimbledon-kampioene worstelde zich met 7-6 (2), 6-3 langs de Turkse.

Kvitová staat er om bekend dat ze niet goed gedijt bij heet weer en haar duel werd afgewerkt bij 31 graden Celsius. Ze begon nochtans prima tegen Büyükakçay, de eerste Turkse speelster ooit op de US Open. Kvitová verspeelde echter haar 5-2 voorsprong en in de tiebreak kwam ze met 2-0 achter. Maar de volgende zeven punten waren voor de Tsjechische.

"Cagla is echt een vechtjas", vertelde de winnaar na afloop. "Dus moest ik ook vechten om haar te weerstaan. Ik won die tiebreak en de partij eigenlijk omdat ik besloot agressief te spelen."

Wozniacki verschalkt Koeznetsova

Voor Svetlana Koeznetsova viel in de tweede ronde het doek. De als negende geplaatste Russin, die in 2004 het vierde grandslamtoernooi van het tennisseizoen op haar naam schreef, boog met 6-4, 6-4 voor de Deense Carolina Wozniacki.

Caroline Wozniacki

Wozniacki, die twee keer de eindstrijd haalde in New York, had de helft van de twaalf duels met Koeznetsova gewonnen. Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat een zevende zege in de maak was, want Koeznetsova kwam met 4-0 voor en was slechts één punt verwijderd van een 5-0 voorsprong.

Maar geholpen door een reeks onnodige fouten van de Russin pakte Wozniacki zes games op rij. Daarna dieselde de voormalig nummer één van de wereld, in 2009 en 2014 verliezend finaliste bij de US Open, door naar 5-2 in de tweede set. Bij 5-4 plaatste ze de beslissende break.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl