FIFA-voorzitter Giovanni Infantino op bezoek in Moskou, waar het Luzhniki-stadion wordt verbouwd
NOS Voetbal

1,4 miljoen per jaar voor FIFA-voorzitter Infantino

Het salaris van de nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond is bekendgemaakt: Gianni Infantino moet het zien te rooien met een vergoeding van zo'n 1,4 miljoen euro per jaar. Dat is de helft van wat zijn voorganger Sepp Blatter opstreek, al wist die zijn inkomen nog flink op te vijzelen - tot verdubbelen aan toe - met bonussen.

Infantino, die een half jaar geleden werd gekozen tot nieuwe FIFA-baas, kan overigens daarnaast nog rekenen op een onkostenvergoeding van maximaal 1.800 euro per maand, terwijl de 46-jarige Zwitser ook een dienstwoning en dienstwagen ter beschikking krijgt.

Sepp Blatter bekogeld met geld

Over het salaris van de preses is het nodige te doen geweest. Hij zou een eerder voorstel van ruim 1,8 miljoen euro beledigend hebben genoemd. Infantino verklaarde later niet boos te zijn geworden over het aanbod, maar over de gevolgde procedure.

Fatma Samoura, de nieuwe secretaris-generaal, gaat jaarlijks bijna 1,2 miljoen euro verdienen. Bonussen zijn voor Infantino noch Samoura aan de orde in 2016, maar daar is mogelijk vanaf 2017 wel weer ruimte en aanleiding voor, voegde de FIFA eraan toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl