NOS Nieuws

Omroep PowNed moet schadevergoeding betalen aan Onno Hoes

Omroep PowNed moet Onno Hoes een schadevergoeding betalen voor het uitzenden van gesprekken tussen de oud-burgemeester van Maastricht en een 20-jarige student. Daarnaast moet PowNed opnames van de ontmoeting van zijn website verwijderen. De rechtbank in Amsterdam vindt dat de omroep de beelden van de privéafspraak niet had mogen uitzenden.

Hoes raakte door de beelden politiek dermate in problemen, dat hij zich genoodzaakt zag zijn baan als burgemeester van Maastricht neer te leggen.

Opnames

De rechtbank heeft er geen bezwaar tegen dat PowNed met een verborgen camera opnames maakte van de ontmoeting tussen Hoes en de jongen. De omroep kon op deze manier namelijk controleren of de toenmalige burgemeester zich hield aan afspraken die hij maakte met de gemeenteraad van Maastricht.

Hoes kwam in 2013 in opspraak nadat hij was gefotografeerd terwijl hij een 24-jarige man zoent in de lobby. Daarna beloofde hij de gemeenteraad dat zoiets niet nog eens zou gebeuren.

Onderhandelingen om tot een schikking te komen, liepen dit jaar op niets uit. De hoogte van de schadevergoeding moet nog worden bepaald. PowNed overweegt om in hoger beroep te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl