In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

OM eist cel en tbs voor babymisbruiker uit Vianen

Vijf jaar cel geëist tegen kindermisbruiker

Het Openbaar Ministerie wil dat ontuchtverdachte Michel van L. uit Vianen langdurig wordt opgesloten. De officier vreest dat de 43-jarige man opnieuw in de fout gaat als hij vrijkomt, en eist daarom vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging.

RTV Utrecht schrijft dat Van L. als oppas meerdere jonge kinderen misbruikte, onder wie baby's. Daarnaast hield de man zich bezig met het maken en verspreiden van kinder- en dierenporno. De man legde vandaag een vrijwel volledige bekentenis af in de rechtbank.

De man vergreep zich onder meer aan een kind van een kennis. Van L. heeft er naar eigen zeggen nooit bij stilgestaan dat de kinderen misbruikt werden. "Het was een soort waas. Ik zag het een keer. Ik vond het mooi en toen werd het steeds meer."

Een huilende moeder kwam vanochtend ook aan het woord in de rechtbank. "We vertrouwden hem duizend procent. Mijn kinderen zagen hem als vader." Van L. begon daarop ook te huilen. "Het spijt me vreselijk wat ik die kinderen heb aangedaan", zei hij.

Van L. heeft een blanco strafblad. Deskundigen beschrijven hem als een zwakbegaafde man met pedoseksuele trekken. Volgens het OM is dat een gevaarlijke combinatie en is een celstraf met tbs de beste straf. De verdachte hoopt zelf op tbs met voorwaarden, omdat hij dan thuis kan slapen. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Advertentie via Ster.nl