Een aquarel van Klaus Ross
NOS Nieuws

Getuigen in zaak-Klaus Ross binnenkort gehoord

Nederlandse oud-patiënten die in behandeling zijn geweest bij de alternatief behandelaar Klaus Ross worden vandaag benaderd door de Nederlandse recherche. Daarmee helpt de Nederlandse politie in het onderzoek door de Duitse politie en het Duitse Openbaar Ministerie.

De familierechercheurs beginnen vandaag met een groot getuigenonderzoek, bevestigt de politie na een bericht hierover in De Telegraaf.

Maximaal 130 Nederlanders worden persoonlijk benaderd in het onderzoek. Ook willen de rechercheurs spreken met de nabestaanden van overleden patiënten van Ross. Hen wordt allemaal voorgelegd of zij mee willen werken aan het onderzoek.

In Duitsland worden ook nabestaanden en oud-patiënten gehoord in het getuigenonderzoek. De Duitse justitie wil met de verklaringen vaststellen of de dood van de patiënten het gevolg was van Ross' behandelingen en of Ross de terminaal zieke patiënten genezing beloofde. Dat is in Duitsland een strafbaar feit.

Veel patiënten die zich meldden bij de Duitser, waren in de reguliere gezondheidszorg uitbehandeld en hadden waarschijnlijk niet lang meer te leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl