Andy Murray, winnaar van de editie in 2012, begint goed aan de US Open
NOS Sport

Murray excelleert, Tomic fulmineert op US Open

Andy Murray is op de US Open in New York doorgedrongen tot de tweede ronde. De nummer twee van de wereldranglijst werd door Lukas Rosol nauwelijks op de proef gesteld en won met 6-3, 6-2, 6-2.

De twee speelden twee keer eerder tegen elkaar. De Schot won beide partijen, maar moest wel steeds de eerste set afstaan. En ook ditmaal startte de Tsjech veelbelovend: hij pakte de eerste twee punten op Murrays opslagbeurt na respectievelijk 22 en 20 slagenwisselingen.

De toernooiwinnaar in 2012 is echter al maanden in topvorm en dat ondervond ook Rosol. De nummer 81 van de wereld creëerde geen enkel breekpunt en werd in minder dan twee uur weggespeeld.

Bernard Tomic

Bernard Tomic beleefde weinig plezier aan de 130ste editie van de US Open. De Australiër, als zeventiende geplaatst, verloor al in de eerste ronde van de Bosniër Damir Dzumhur met 6-4, 6-3, 4-6, 7-6 (0) en kreeg het ook nog eens aan de stok met een toeschouwer.

De 23-jarige Tomic staat er bekend om zijn woordje klaar te hebben en in het verleden bracht hem dat al meer dan eens in de problemen. Tegen Dzumhur ging het in de eerste set opnieuw mis toen iemand uit het publiek hem enkele opmerkingen naar zijn hoofd slingerde. Tomic beet hem vervolgens een paar seksueel getinte verwensingen toe. De umpire gaf hem een standje, maar liet het er bij.

Tomic verloor de set en ook de volgende ging naar de Bosniër. Toch wist Tomic er nog een vierde set uit te slepen. In de tiebreak daarvan ging het echter alsnog helemaal mis en maakte hij geen enkel punt.

Na afloop wilde Tomic niet veel kwijt over zijn uitbarsting tegen de toeschouwer. "Hij liep me de hele set al uit te dagen. Ik bied mijn excuses aan voor wat ik gezegd heb. Verder kan het me allemaal niets schelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl