NOS Sport

Bertens ten onder, Hogenkamp knokt zich naar winst

Bertens verliest op US Open in drie sets van Konjuh

Kiki Bertens is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken op de US Open. De pas 18-jarige Kroatische Ana Konjuh wees de als 20ste geplaatste Wateringse met 6-3, 2-6, 6-4 terug.

De aanloop naar de US Open verliep voor Bertens al bepaald niet soepel, met vier nederlagen op rij in de eerste ronde.

En een vijfde zeperd tekende zich al snel af, want de jonge Konjuh profiteerde in de eerste set van matig serveren van de naar zelfvertrouwen zoekende Bertens.

Voormalig juniorenkampioene

Konjuh, die in 2013 de US Open won als junior, serveerde wel sterk, bleef punten pakken met haar dwingende forehands en bleef met veel risico spelen. Dat leidde wel tot veel onnodige fouten, maar ook tot winners, en die gaven de doorslag.

Richèl Hogenkamp slaat een forehand tijdens haar duel met Heather Watson

Richèl Hogenkamp bereikte voor de tweede keer in haar loopbaan de tweede ronde van een grandslamtoernooi. Ze won knap met 6-2, 7-5 van de Britse Heather Watson.

Qualifier Hogenkamp, die in 2015 op Wimbledon ook de tweede ronde haalde, speelde prima en oogde fit. De mondiale nummer 165 kon in de rally's op de juiste momenten versnellen en was uiterst constant.

Pilletje en een massage

Door het warme weer (29 graden) werd Watson aanvankelijk gehinderd door ademhalingsproblemen. Na de eerste set zat ze huilend op haar stoel. Een pilletje en een massage van de dokter deden echter wonderen bij de nummer 73 van de wereld.

Richèl Hogenkamp zoekt op de US Open verkoeling met een zak met ijs op haar hoofd

Watson maakte in de tweede set tweemaal een break achterstand ongedaan en miste daarna op 5-4 twee setpunten. De beslissing viel in de elfde game toen Hogenkamp na een lange game opnieuw de service van Watson brak. De Nederlandse benutte een game later haar eerste wedstrijdpunt.

Hogenkamp treft in de volgende ronde de als 31ste geplaatste Hongaarse Timea Babos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl