NOS Nieuws

Twitter gaat videomakers betalen in hoop ze erbij te houden

In de hoop populaire videomakers bij zich te houden, gaat Twitter ze laten meedelen in advertentie-inkomsten. Het gaat om advertenties die voor de desbetreffende video worden getoond. De makers moeten er weer voor gaan zorgen dat hun volgers op het platform actief blijven.

Hiermee gaat het bedrijf YouTube achterna, dat deze optie al langer aanbiedt. Alle Twitter-gebruikers in de VS kunnen zich aanmelden. Om het extra aantrekkelijk te maken, krijgen de makers maar liefst 70 procent van de inkomsten. Dat is meer dan bij YouTube, waar ze 55 procent ontvangen.

Concurrentie is groot

Het klinkt als een leuke deal, maar daar staat tegenover dat YouTube en ook Facebook grootheden zijn op het gebied van video en dat Twitter eigenlijk net komt kijken. Daarnaast is het bereik van makers op Twitter in potentie een stuk minder groot dan op de andere platformen.

Wellicht dat Twitter hiermee bestaande makers weet te behouden, maar anderen zullen waarschijnlijk toch eerder kiezen voor platformen zoals YouTube, maar ook Instagram en Snapchat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl