Georginio Wijnaldum heeft vertrouwen in de WK-kwalificatie met Oranje
NOS Voetbal

Wijnaldum na pijnlijke zomer: laat het een les zijn

Dat het 11-0 werd tegen San Marino en dat hij scoorde, dat weet Georginio Wijnaldum nog wel. Maar dat zijn debuut in Oranje aanstaande vrijdag alweer vijf jaar geleden is, daar kijkt de middenvelder van op als hij het hoort. "Toch alweer zo lang geleden."

Er is in de tussentijd het nodige veranderd bij het Nederlands elftal. Zo zijn Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar, de spelers die respectievelijk vier en twee keer scoorden op die bewuste 2 september 2011, er niet meer bij. En Wijnaldum is uitgegroeid tot een van de blikvangers in de Premier League.

"Misschien maakt dat voor andere jongens bij Oranje een verschil, maar zelf merk ik dat niet zo. Ik kom gewoon binnen als Gini en niet als speler van Liverpool."

Wat het samenkomen met het Nederlands elftal dit keer wel bijzonder maakt, is dat het onrustig is bij de KNVB. Zoals het gedoe over de invulling van de technische staf, het vertrek van directeur Bert van Oostveen en het aanstaande afscheid van teammanager Hans Jorritsma.

"Niemand wil dit er allemaal bij hebben, want het gaat nu over randzaken en niet over het voetbal zelf", weet ook Wijnaldum. "Maar ja, het is nu eenmaal zo, dus we moeten ermee omgaan. Het team moet alleen maar bezig zijn met de prestaties op het veld."

Revanchegevoelens

En juist die lieten in de voorbije kwalificatiecampagne nogal te wensen over. Volgens de 30-voudig international zijn alle spelers ervan doordrongen dat Oranje wat goed te maken heeft. "Iedereen weet wat er is mis gegaan en waarom we het EK niet gehaald hebben. Dat moet een les zijn, want ik heb het idee dat we veel beter kunnen dan we hebben laten zien."

Het zijn mooie woorden, maar ook herkenbare woorden. Tijdens die desastreuze kwalificatie beloofden de internationals namelijk ook voortdurend beterschap. Toch is er volgens Wijnaldum een groot verschil met die eerdere uitspraken. " Want afgelopen zomer hebben we gezien wat we gemist hebben. We moeten zorgen dat het niet nog eens gebeurt.'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl