NOS Voetbal

Dost: Sporting speelt mijn voetbal

Dost: Sporting speelt mijn voetbal

Hij voelde de bui al hangen toen de nieuwe spits Mario Gómez arriveerde in de Volkswagen Arena. Bas Dost wist dat er na die transfer geen toekomst meer voor hem was bij VfL Wolfsburg. Dus ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging en die vond hij bij Sporting Portugal.

"Het was een erg hectisch weekend", vertelt Dost. "Ik ben blij dat het erop zit." De 27-jarige aanvaller wist vrijdag nog niet zeker of hij verkocht zou worden en of hij de dag erna überhaupt in de opstelling van trainer Dieter Hecking voor zou komen. Dat laatste bleek zaterdag wel het geval.

Bas Dost in het shirt van VfL Wolfsburg

Ups en downs

"Voor de wedstrijd dacht ik dat de transfer rond was. Ik heb me toch nog kunnen concentreren op de wedstrijd." Wolfsburg won met 2-0 van FC Augsburg. "Een prima afscheid", aldus Dost, die zelf niet wist te scoren.

"Ik heb vier jaar daar gespeeld en ik heb ups en downs gehad." Daarmee doelt Dost op zijn moeizame start. In de eerste twee seizoenen bij Wolfsburg ging het hem niet voor de wind en pas in zijn derde jaar kwam hij echt los met 16 goals in 21 wedstrijden. "Maar ik dacht al snel na de transfer van Gómez dat ik hier niet lang meer zou spelen."

"Deze zomer merkte ik al dat ik toe was aan iets anders. Dat het Portugal zou worden, was voor mij niet direct duidelijk. Maar Sporting sprak me wel vanaf minuut één aan. Ze hebben erg overtuigend gezegd dat ze me wilden hebben."

Portugees voetbal

Niet alleen de Portugese nummer twee van afgelopen seizoen stond in de rij voor de spits. Verschillende clubs deden navraag naar Dost, ook Ajax. Maar dat werd niet concreet. "Ik heb contact met de club gehad, maar dat is verder niets geworden. Daar heb ik dus ook niet meer over nagedacht."

Hoewel hij niet heel bekend was met het Portugese voetbal, merkte Dost al snel dat de stijl van Sporting bij hem past. "Dit weekend heb ik ze zien spelen tegen Porto en ik was onder de indruk. Ik heb echt genoten van het spel, dat is echt iets voor mij. Bryan Ruiz kennen we allemaal in Nederland. Hij is technisch sterk, geeft slimme steekpasses en goede voorzetten. Daar hebben ze er nog eentje van, een speler die vanaf de flanken veel ballen erin pompt. Dat is echt mijn voetbal."

De oud-topscorer van sc Heerenveen kan dan ook niet wachten om aan zijn nieuwe uitdaging te beginnen. "Ik heb heel veel zin om lekker elke week te spelen en te laten zien hoeveel ik waard ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl