Robert Gesink
NOS Wielrennen

Voor Gesink voelt het lekker om weer op niveau te zijn

Tweede worden in een zware bergrit in de Vuelta, na "een waardeloze periode waarin je jezelf steeds moet teleurstellen"; voelt dat voor Robert Gesink ook als winnen? Dat nou ook weer niet, maar de renner van Lotto-Jumbo is wel blij dat hij weer op niveau is.

In de tiende etappe van de Vuelta zag het er lang naar uit dat Gesink zijn eerste etappe in een grote ronde zou gaan winnen. Totdat Nairo Quintana het op zijn heupen kreeg. De Colombiaanse klimmer won de rit en is de nieuwe rodetruidrager in de Ronde van Spanje. Gesink kwam 24 tellen later als tweede over de streep op de Lagos de Covadonga.

Gesink grijpt net naast zege in Vuelta

Als Gesink een paar uur later Langs de Lijn En Omstreken te woord staat wordt er bij Lotto-Jumbo dus geen champagne geschonken bij het diner. Maar zwaar teleurgesteld is Gesink ook niet. "Ik zou heel graag een keer een rit in een grote ronde willen winnen, want daar zit ik nog altijd op te wachten. Maar ik heb een redelijk lastige tijd achter de rug. Nu is het wel lekker om weer op niveau te zijn."

Waardeloze periode

Met die "lastige tijd" doelt Gesink op de periode nadat hij in de Ronde van Zwitserland ten val kwam en daarbij een hersenschudding opliep.

"Het was echt waardeloos. Ik heb het volledig onderschat. Ik wilde de Tour eigenlijk nog halen, maar dat ging niet lukken. Daarna ben ik vol goede moed in Amerika op hoogtestage gegaan, om hier goed te zijn voor het klassement. Dat ging ook niet lukken. Elke keer stel je jezelf teleur. Ik kon niet fatsoenlijk trainen, alles viel tegen."

"Dat is nu achter de rug en dat is lekker. Dit was een beetje waarop we gehoopt hadden, om in het tweede deel van de Vuelta goed te zijn."

Ploeg staat er weer

Ook voor Lotto-Jumbo-ploeg is die tweede plaats een opsteker, denkt Gesink. "We hebben hier een flinke klap gehad aan het begin van de Vuelta, toen Steven (Kruijswijk, red.) ​uitviel. We hebben echt wel een paar dagen nodig gehad om daar overheen te komen. Maar zoals we er vandaag weer als ploeg stonden... Dat deden die mannen echt top."

Dagje uitkiezen

En wat Gesink betreft blijft het niet bij dat ene sterke optreden van vandaag. "Er zijn nog heel wat kansen. Jan Boven en Addy Engels (ploegleiders, red.) zeiden net: blader morgen op de rustdag nog maar eens even rustig door het routeboek heen. Dan gaan we nog ergens een dagje uitkiezen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl