NOS SportAangepast

Muguruza worstelt, makkies voor Vinci en Kerber

Muguruza met schrik vrij tegen Mertens

Garbiñe Muguruza is doorgedrongen tot de tweede ronde van de US Open. De als derde geplaatste Spaanse had het lastig tegen qualifier Elise Mertens, maar wist toch de winst te pakken: 2-6, 6-0, 6-3.

De Belgische pakte verrassend de eerste set, maar had dat vooral te danken aan haar tegenstandster. Muguruza was niet zichzelf en sloeg bijna elke bal buiten de lijnen. De Spaanse had duidelijk last van duizelingen en moest na die eerste set behandeld worden.

De medische time-out deed wonderen. De Spaanse hield de rally's kort en walste over de Belgische heen. In de derde set had de winnares van Roland Garros een terugval, maar ook die overwon ze.

Roberta Vinci in haar partij tegen Anna-Lena Friedsa

Roberta Vinci, als zevende geplaatst, plaatste zich eenvoudig voor de tweede ronde in New York. De verliezend finaliste van vorig jaar rekende met 6-2, 6-4 af met Anna-Lena Friedsam.

De Italiaanse stuntte vorig jaar in de halve finales met een zege op Serena Williams, maar boog daarna in de finale voor haar landgenote Flavia Pennetta, die direct haar afscheid aankondigde.

Friedsam won dit jaar op de Australian Open het enige eerdere duel met Vinci, maar had ditmaal weinig in te brengen. In het tweede bedrijf maakte de Duitse nummer 46 van de wereld nog wel een break achterstand ongedaan, maar op 4-4 leverde ze opnieuw haar opslag in.

Angelique Kerber in actie in haar partij tegen Polona Hercog op de US Ope

De als tweede geplaatste Angelique Kerber had in de eerste ronde helemaal een makkie: haar Sloveense opponente Polona Hercog gaf bij een achterstand van 1-0 in de tweede set ziek op. De eerste set was al met 6-0 naar Kerber gegaan.

De Duitse won eerder dit jaar de Australian Open en stond in de finale van Wimbledon en de Olympische Spelen.

Caroline Wozniacki wint in New York haar eerste partij op een grandslamtoernooi in 2016

Caroline Wozniacki, finaliste in New York in 2009 en 2014, slaagde erin om voor het eerst dit jaar een partij op een grandslamtoernooi te winnen. De Deense, tegenwoordig nummer 74 van de wereld, versloeg de Amerikaanse qualifier Taylor Townsend met 4-6, 6-3, 6-4.

Wozniacki verloor dit jaar in de eerste ronde van de Australian Open en Wimbledon en miste Roland Garros door een enkelblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl