NOS Wielrennen

Quintana is Gesink net te snel af in Vuelta

Gesink grijpt net naast zege in Vuelta

Nairo Quintana heeft opnieuw de macht gegrepen in de Vuelta. De Colombiaan, die de rode leiderstrui zondag kwijtraakte aan David De La Cruz, nestelde zich een dag later weer op de eerste plaats van het klassement dankzij een prachtige ritzege op de Lagos de Covadonga. Zijn prestatie zorgde er wel voor dat Robert Gesink kon fluiten naar zijn eerste etappezege in een grote ronde.

Tijdens de beklimming van de berg van de buitencategorie moest Chris Froome al snel lossen. Alberto Contador ging vervolgens op de pedalen staan en kreeg Quintana met zich mee. De versnelling bracht het tweetal tot op 0.40 van de leider in de koers: Gesink.

Quintana reed daarna weg bij Contador, ging 'erop en erover' bij de stoempende Gesink en won. Gesink werd tweede.

Quintana barst van zelfvertrouwen na etappezege

Gesink ziet solo niet beloond

Lang zag het ernaar uit dat Gesink een prachtige zege mocht bijschrijven op zijn palmares. Hij was attent mee met een kopgroep van zestien, met daarin ook ploegmaat Victor Campenaerts, die op de Mirador del Fito (eerste categorie) in dienst van Gesink de longen uit zijn lijf fietste.

Aan de voet van de Covadonga hadden de vluchters 2.40 voorsprong. Aanvankelijk moest Gesink lossen, maar hij knokte zich in zijn eigen tempo terug en ging op 8 kilometer van de finish solo verder.

Die solo strandde op twee kilometer van de meet. Gesink kreeg nog gezelschap van Froome, die zijn inzinking te boven was gekomen en concurrenten als Contador, Alejandro Valverde, Esteban Chaves en De La Cruz had ingehaald.

  • NOS
    De uitslag van de tiende etappe van de Vuelta
  • NOS
    De top-10 van het algemeen klassement

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl