Albert Verlinde
NOS Nieuws

Albert Verlinde wordt gezicht van nieuwe talkshow RTL Live

Afgelopen vrijdag was zijn laatste presentatieklus voor RTL Boulevard, maar Albert Verlinde gaat nog niet weg bij RTL 4. De 55-jarige presentator gaat de nieuwe talkshow RTL Live in de middag presenteren, maakte RTL vandaag bekend tijdens een perspresentatie.

De dagelijkse talkshow is "een informatief programma dat aan de hand van gesprekken de kijker bijpraat over het nieuws van de dag", aldus RTL. Verlinde gaat de show afwisselend met Angela Groothuizen presenteren.

"Het is heerlijk om te doen", zegt Verlinde. "Het is een programma met sporters, politici, onbekende en bekende Nederlanders. Ik kon geen nee zeggen."

Volgende stap

Verlinde nam vorige week afscheid bij Boulevard. "Na vijftien jaar vond ik het een mooi moment om te stoppen en een volgende stap te gaan maken", zei hij eerder in een toelichting. Verlinde blijft ook in de musicalwereld aan het werk als directeur van Stage Entertainment Netherlands.

Luuk Ikink, voormalig sidekick van Humberto Tan in RTL Late Night, is de opvolger van Verlinde bij RTL Boulevard. Hij is vanavond voor het eerst te zien als co-presentator van het programma.

Veranderingen bij RTL

Tijdens de perspresentatie werd ook bekend dat Robert Jensen terugkeert op RTL 5. De presentator, die voor het laatst op RTL 5 te zien was in 2011 met zijn programma Jensen, gaat een programma maken over de Amerikaanse verkiezingen. Het programma Jensen kiest voor Amerika start drie weken voor de verkiezingen van 8 november.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl