Het paleis van Justitie in Den Bosch
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Drie jaar cel voor stelselmatig verkrachten autistische dochter (12)

Een 51-jarige Brabander die zijn dochter tweeënhalf jaar lang misbruikte, is veroordeeld tot drie jaar celstraf met aftrek van voorarrest. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vandaag besloten. Er was vier jaar tegen de man uit Geldrop geëist.

Het meisje heeft een lichte vorm van autisme. Ze is nu 14, maar was 12 jaar oud toen het misbruik begon. Volgens de rechtbank heeft de man zijn dochter vrijwel onherstelbaar beschadigd. De man had alleen oog voor het bevredigen van zijn eigen behoefte, zei de rechter.

Geestelijke stoornis

Omroep Brabant schrijft dat uit onderzoek blijkt dat de man een geestelijke stoornis heeft. Omdat er geen relatie is tussen de stoornis en het misbruik, kan hij niet verminderd toerekeningsvatbaar genoemd worden.

De zaak kwam aan het licht toen het meisje erover vertelde aan een vriendje van de school voor speciaal onderwijs waar ze beiden op zitten. Het schoolvriendje gaf de informatie door aan de docenten. Het misbruik vond plaats als de moeder niet thuis was.

Afvalemmer in de keuken

De politie ging na de melding van het vriendje in het huis kijken. Agenten gingen op zoek naar een condoom omdat het meisje daarover had verteld. Het condoom werd gevonden in een prullenbak in de keuken, er zat zowel het dna van de vader als dat van de dochter aan.

De man is het misbruik tijdens de rechtszaak overigens blijven ontkennen.

Advertentie via Ster.nl