De rechtbank in Almelo
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Penningmeester personeelspot Financiën verdacht van diefstal tonnen

Een 53-jarige Zwollenaar wordt ervan verdacht als penningmeester minstens 400.000 euro te hebben verduisterd van de Federatie Personeelsverenigingen Financiën (FPF). Dat bleek vanochtend tijdens een regiezitting van rechtbank in Almelo.

De FPF is voor (oud-)medewerkers van het ministerie van Financiën en de Belastingdienst. Zij organiseert voor hen sportieve activiteiten op het land en op het water.

Psychische problemen

De verdachte was niet aanwezig bij de zitting, schrijft RTV Oost. Volgens zijn advocaat heeft hij ernstige psychische problemen en kan hij de gang naar de rechtbank niet aan.

De penningmeester zou tonnen van de personeelsverenigingen hebben overgemaakt naar zijn privérekening. Om dat te camoufleren, vervalste hij de financiële administratie. Een deel van de documenten is nog niet boven water.

Goedkeuring

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) is ingeschakeld. Deze moet achterhalen hoe de financiële jaarverslagen van de federatie zijn gecontroleerd. Daar zouden steeds drie partijen naar hebben gekeken voor goedkeuring.

De reclassering en een psycholoog gaan de geestestoestand van de verdachte onderzoeken. Eerder beriep de voormalige penningmeester zich op zijn zwijgrecht; volgens de advocaat is de Zwollenaar nu wel bereid de FIOD iets te vertellen. Dan moet ook duidelijk worden waar de administratie is gebleven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl