NOS Nieuws

Wekdienst van maandag 29 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het wordt vandaag zo'n 20 graden en het is wisselend bewolkt. Zo nu en dan kan er een buitje vallen. Geleidelijk trekken de wolken zuidwaarts en breekt vanuit het noorden steeds vaker de zon door.

Wat heb je gemist?

De NS verwacht in september een recordaantal van 33,3 miljoen treinpassagiers. Dat zijn er 1,7 miljoen meer dan in een gemiddelde maand. September is door het einde van de zomervakantie altijd al de drukste maand, maar door de aantrekkende economie en dalende werkloosheid verwacht de NS nog meer drukte in de trein. Om dat op te vangen, zet de NS oude dubbeldekkers uit 1984 in. Die blijven rijden totdat in december de bestelde nieuwe sprinters kunnen worden ingezet.

De NS is afgelopen zomer bezig geweest om de eerste Nederlandse dubbeldekker weer rijklaar te maken

De voedselverspilling in Nederland is nauwelijks afgenomen. Het streven van de overheid was om de verspilling tussen 2009 en 2015 met 20 procent terug te dringen, maar daar komt weinig van terecht. Onderzoekers zeggen dat er een mentaliteitsverandering nodig is: consumenten zien de voedselverspilling nog altijd niet als een groot probleem. Ook vinden de onderzoekers dat supermarkten minder grote verpakkingen moeten aanbieden, waardoor er minder snel eten overblijft. Gemiddeld gooit een Nederlander jaarlijks 135 kilo eten weg.

Het internationale vliegveld van de Amerikaanse stad Los Angeles is deels geëvacueerd. Er zijn berichten over een schutter die rondloopt. Verschillende passagiers zouden schoten hebben gehoord. De politie is bezig met een onderzoek. De grootste vertrek- en aankomsthal van vliegveld LAX zijn gesloten.

Het vliegveld van Los Angeles

Verder vandaag...

...bezoekt prinses Beatrix een concert van het jeugdorkest van de Europese Unie en ontvangt premier Rutte zijn collega uit Slovenië. Ook op sportgebied gebeurt er een hoop: zo komt het Nederlands elftal bij elkaar en op de eerste dag van de US Open komt Robin Haase in actie.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl