Ivan Rakitic (r) wordt gefeliciteerd door Lionel Messi

Doelpunt Rakitic voldoende voor zege Barça

FC Barcelona heeft ook zijn tweede duel van het nieuwe seizoen gewonnen. Dankzij een treffer van Ivan Rakitic, halverwege de eerste helft, werd Athletic in Bilbao met 1-0 verslagen.

Al na vijf minuten dacht Barcelona op voorsprong te komen. Bij de treffer van Arda Turan stond Luis Suárez echter buitenspel. Even later was het wel raak. Ditmaal was de Turk de aangever en kopte Rakitic diens prachtige voorzet in het doel.

Ivan Rakitic

Slot

In het vervolg wilde de bal er niet meer in. Barcelona kreeg legio kansen om het duel in het slot te gooien, maar de thuisploeg had ook zomaar gelijk kunnen komen.

In de slotseconde werd nog een inzet van Suárez - na goed voorbereidend werk van Lionel Messi - van de lijn gehaald, waarna het eindsignaal klonk.

Bij de bezoekers ontbrak Jasper Cillessen nog in de selectie. Marc-André ter Stegen stond onder de lat.