Robbie Kammeijer werkte sinds 2014 als presentator van het Jeugdjournaal
NOS Nieuws

Laatste Jeugdjournaal voor Robbie Kammeijer: de kinderen ga ik missen

"Ik hoop dat jullie het Jeugdjournaal blijven kijken, dat blijf ik ook doen. Voor de laatste keer: fijne avond!" Dat waren de laatste woorden van presentator Robbie Kammeijer in het laatste NOS Jeugdjournaal dat hij presenteerde. Hij gaat aan de slag bij Editie NL van RTL.

Kammeijer werkte sinds 2014 als presentator van het Jeugdjournaal, waar hij twee jaar eerder begon als stagiair. "Ik wil mezelf ontwikkelen als presentator van een nieuwsprogramma voor volwassenen." Hij ziet daarom zijn kans schoon om een nieuwe uitdaging aan te gaan. "Ik groeide, ik leerde en ik wil blijven leren."

'Voor de laatste keer: fijne avond!'

Toch voelt het vertrek voor Kammeijer een beetje als weggaan uit zijn ouderlijk huis. "Ik heb hier bij de NOS alles geleerd. Van stagiair tot presentator. En in die periode heb ik veel kansen gegrepen." Robbie Kammeijer was de jongste presentator van het Jeugdjournaal ooit.

Kinderverhalen

Vooral de verhalen van kinderen gaat hij missen. "Door het Jeugdjournaal hoorde ik overal hoe kinderen over dingen dachten, bij welke nieuwsgebeurtenis dan ook. En die verhalen ga ik wel missen", zegt Kammeijer. "Maar de reacties van kinderen op mijn vertrek zijn weer heel leuk om te lezen."

Met een speciaal afscheidsfilmpje, gemaakt door collega's, kwam er in zijn laatste Jeugdjournaal een einde aan de NOS-carrière van Robbie Kammeijer. Op donderdag 1 september begint hij bij Editie NL.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl