Renate Jansen viert haar doelpunt

Vrouwen Twente naar hoofdtoernooi Champions League

De vrouwen van FC Twente hebben het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt. De ploeg uit Enschede wist het derde kwalificatieduel van het Turkse Konak Belediyespor met 6-2 te winnen.

Door de overwinning heeft Twente negen punten uit drie wedstrijden en eindigt het als eerste in de kwalificatiepoule. Alleen de winnaar gaat door naar de knock-outfase.

Belediyespor kwam in de wedstrijd vroeg op 1-0 na een treffer van Dusa. Twente kwam al snel weer op gelijke hoogte via Renate Jansen. De spits was even later ook verantwoordelijk voor de 1-2. Tien minuten daarna tekende Lineth Beerensteyn voor de 1-3 en leek de wedstrijd gespeeld. De Turkse ploeg scoorde echter vlak voor rust de aansluitingstreffer.

Twente neemt afstand

Twente liet zich niet gek maken en vergrootte direct na rust de marge weer naar twee. Jansen maakte haar hattrick compleet. Een kwartier voor tijd kopte Danique Kerkdijk de wedstrijd definitief op slot en Ellouzi zorgde uiteindelijk nog voor het slotakkoord: 2-6.