De eerste bocht waarin voor Max Verstappen zondag alles misgaat in België
NOS Sport

Verstappen: Ferrari verziekt mijn race

Op de plek waar hij dit seizoen het liefst had willen schitteren, ging zondag alles mis voor Max Verstappen. Tienduizenden Nederlanders maakten zich op het circuit van Spa-Francorchamps op voor de Max-show, maar dropen teleurgesteld af na de elfde plaats van de Red Bull-coureur. "Na de eerste bocht was mijn race eigenlijk al voorbij", baalde Verstappen van de race.

Voor het eerst in zijn (nog jonge) leven stond Verstappen zondag op de eerste startrij van een Grote Prijs in de Formule 1. Het was de perfecte opmaat voor een middagje feestvieren met de oranje gekleurde fans. Het liep totaal anders.

Ongelukkige race

"De race verliep erg ongelukkig voor mij. Mijn start was niet geweldig, maar ik haalde aan de binnenkant de eerste bocht gemakkelijk. Beide Ferrari's knepen me daar af. Eerst Kimi, maar Sebastian stuurde gewoon op ons beiden in. Dat beschadigde mijn voorvleugel, maar ook de bodem had veel schade. Dan verlies je direct veel grip en wordt de bandenslijtage groter", analyseerde hij de chaotische openingsfase.

Verstappen knokte daarna wat hij waard was, maar lukte het niet meer de aansluiting met de top-10 voor elkaar te krijgen. "We hadden het hele weekeinde de snelheid, maar geen geluk in de race. Soms loopt dat zo. Ook voor de fans is dit jammer", stelde hij vast.

Räikkönen weer boos op Max

Onderweg kreeg Verstappen het voor de zoveelste keer dit seizoen aan de stok met Kimi Räikkönen, die over de radio riep dat de Nederlander maar een doel had en dat was hem van de baan rijden. Verstappen reageerde er kwaad op. "Ze moeten lekker doorgaan met schelden op de radio. Ze moeten me maar passeren. Zij verzieken mijn race. Ik rijd ze nog liever van de baan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl