De beschadigde vliegtuigmotor
NOS Nieuws

Passagiers zien vliegtuigmotor in de lucht uit elkaar vallen

Een Amerikaanse Boeing 737 heeft een noodlanding gemaakt nadat het vliegtuig een deel van een van de motoren had verloren. Passagiers hoorden een luide knal en zagen hoe een flink stuk van de motor was verdwenen.

Het toestel van luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines was onderweg van New Orleans naar Orlando. Aan boord waren 99 passagiers en 5 bemanningsleden.

Na de knal weken de piloten uit naar Pensacola in Florida en wisten ze het vliegtuig veilig aan de grond te zetten. Daar bleek dat de Boeing ook schade had opgelopen aan de vleugel en de romp door rondvliegende onderdelen.

Een vrouw zei tegen CNN dat ze de motor vanuit haar raampje kon zien. "Het was een grote explosie. Er was wat rook te zien en daarna alleen flapperende onderdelen in de wind."

Het toestel begon te schudden en in de cabine vielen de zuurstofmaskers naar beneden. De vrouw vertelde dat ze haar kinderen vasthield. "Een van hen raakte in paniek en begon te huilen. Toen zijn we gaan zingen en bidden."

De passagier roemt het professionele handelen van de bemanning. Toen de piloten het vliegtuig stabiel hadden gekregen, kwam een van de piloten de cabine in om te vertellen dat een motor was uitgevallen. "We hadden geen betere bemanning kunnen hebben. Dankzij de piloot zijn we nog in leven."

De oorzaak van het incident met de motor is nog onbekend. Southwest Airlines heeft laten weten volledig mee te werken aan een onderzoek van de luchtvaartautoriteit NTSB naar de problemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl