PSV druipt teleurgesteld af

PSV kan thuis niet winnen van tien Groningers

PSV heeft voor het eerst dit seizoen punten gemorst. FC Groningen, dat een uur met tien man speelde, hield knap stand in Eindhoven en pakte met een 0-0 gelijkspel zijn eerste punt van dit seizoen.

Groningen was in de gezapige openingsfase nog geregeld op de helft van PSV te vinden, maar na twintig minuten begon het te draaien bij de thuisploeg. De bezoekers kwamen amper onder de druk uit, al was Danny Hoesen nog wel dicht bij een treffer.

Rood Bacuna

PSV zorgde via Jürgen Locadia en Luuk de Jong voor gevaar en werd daarna een handje geholpen door Juninho Bacuna, die na ruim een half uur een tweede gele kaart kreeg. Verrassend was dat overigens niet, aangezien de middenvelder veel kleine overtredingen maakte en het in woord en gebaar constant aan de stok had met scheidsrechter Bas Nijhuis.

Bas Nijhuis geeft Juninho Bacuna (uiterst rechts) rood
    Juninho Bacuna is woest na zijn uitsluiting. Hij moet naar de kleedkamer worden begeleid
  • ANP Pro Shots
    Jürgen Locadia moet geblesseerd het veld verlaten
    Luuk de Jong

Wat volgde was een waar Eindhovens beleg. Groningen kwam er niet meer aan te pas en ontsnapte op slag van rust aan een treffer. De Jong miste vanaf elf meter nadat Hans Hateboer Luciano Narsingh gevloerd had.

De misser van De Jong was evenmin verrassend. Hij miste vijf van zijn laatste negen strafschoppen namens PSV in alle competities, waaronder een aantal weken geleden nog bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Eenrichtingsverkeer

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. PSV zocht vol de aanval en kreeg kans op kans. Met name De Jong had het vizier niet op scherp staan, al miste de spits ook het nodige geluk.

Omdat de treffer uitbleef, ebde het geloof langzaam weg bij PSV. De thuisploeg raakte geïrriteerd, speelde veel te gehaast en kon ook in de zeven minuten extra tijd de Groningse muur niet slechten.