NOS Nieuws

Controles op invalswegen vanwege Go Ahead-Ajax

De politie controleert op de invalswegen van Deventer of er niet toch Ajax-supporters naar de stad komen. Vanmiddag speelt Go Ahead Eagles thuis tegen Ajax.

Op sociale media gaan geruchten dat Ajax-fans zonder kaartje naar Deventer afreizen om onrust te veroorzaken. "Daardoor is er meer dan een gemiddelde angst dat er iets mis gaat", aldus een woordvoerder van de gemeente Deventer. "De supporters van Go Ahead Eagles en Ajax liggen elkaar niet zo goed." In het verleden raakten supporters van beide clubs verschillende keren slaags.

De politie liet weten niet de veiligheid in de stad te kunnen garanderen. Burgemeester Heidema van Deventer kondigde daarop een noodverordening af in de aanloop naar het duel. Alleen Ajax-supporters die een kaartje hebben via de combiregeling mogen de uitwedstrijd bezoeken.

Niet iedereen

De controles begonnen gisteravond. Volgens de politie worden er automobilisten uitgepikt. "Gisteravond en vanochtend zijn er geen Ajax-fans aangetroffen. Ook zijn er geen arrestaties gedaan. Het is erg rustig", zegt een woordvoerder van de gemeente Deventer. De controles duren tot vanavond 18.00 uur.

De gemeente waarschuwt dat de controles op de toegangswegen van Deventer tot vertragingen kunnen leiden. Een woordvoerder vraagt hier begrip voor. Het duel Go Ahead Eagles - Ajax begint om 14.30 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl