Bliksem
NOS Nieuws

Wekdienst van zondag 28 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het wordt vandaag vooral in het oosten zonnig en rond de 30 graden. In het westen is het vanochtend bewolkt met enkele buien. Later vandaag trekken die naar het oosten. In het westen breekt dan de zon door en wordt het 22 tot 25 graden.

Wat heb je gemist?

Het terrein van het Zomerparkfeest in Venlo is gisteravond ontruimd vanwege het naderende noodweer. Het festival zou eigenlijk tot 2:00 uur duren, maar rond middernacht zijn de festiviteiten stopgezet. Alle 15.000 bezoekers in het Julianapark moesten weg omdat er stevige onweer- en hagelbuien aankwamen.

Ook elders zorgde het noodweer voor overlast. In Zeewolde sloeg de bliksem in een woning en bij de brandweer kwamen veel meldingen van wateroverlast en omgewaaide bomen binnen.

De politie gaat komende week langs scholen om voorlichting te geven over nepwapens. De boodschap is duidelijk: ga niet met speelgoedwapens de straat op. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren, omdat sommige neppistolen niet van echt te onderscheiden zijn. De politie rukt wekelijks tientallen keren uit voor wapens die nep blijken te zijn.

Nepwapen

Ruimtesonde Juno is vannacht op maar 4200 kilometer afstand van het wolkendek van Jupiter langs gevlogen. Het is voor het eerst dat een ruimtevaartuig in een baan om Jupiter zo dicht bij de planeet onderzoek doet. Juno kwam in juli aan bij de gasreus. Het kan nog dagen duren voor de eerste data van de vlucht beschikbaar zijn.

Zo zag Juno de planeet vanaf 4,5 kilometer afstand op 23 augustus, links in kleur, rechts in infrarood

Verder vandaag...

Een protestactie tegen het boerkiniverbod in Frankrijk: op het Scheveningse strand wordt een ‘Boerkini-dag’ georganiseerd. En Max verstappen mag vandaag op het circuit van Spa-Francorchamps als jongste coureur ooit vanaf de voorste startrij beginnen. Nederlandse autosportfans zijn massaal naar België getrokken voor de race.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl