Vreugde bij Hakim Ziyech

Ziyech leidt FC Twente met twee goals langs Sparta

FC Twente heeft met dank aan Hakim Ziyech zijn tweede zege van het seizoen te pakken. Het won in eigen huis met 3-1 van Sparta en passeerde de Rotterdamse club ook op de ranglijst.

Ziyech maakte in wat vermoedelijk zijn laatste wedstrijd voor Twente was veel indruk. Hij scoorde voor en na rust een keer en een knappe krul uit stand kon maar net gekeerd worden door Roy Kortsmit.

Ziyech opende de score na een kwartier en Yaw Yeboah tekende met een afstandsschot voor de 2-0.

Kluts

Na rust was Twente even de kluts kwijt, toen keeper Nick Marsman Craig Goodwin neerhaalde en Loris Brogno de penalty benutte (2-1). Ziyech zorgde er eigenhandig voor dat de rust terugkeerde, want amper vijf minuten later tekende hij met een hard schot voor de 3-1.

Ajax zou zich officieel gemeld hebben bij FC Twente voor de smaakmaker, die zich in de laatste minuut nog leek te blesseren aan zijn voet. De schade viel mee en een minuut later kreeg Ziyech een publiekswissel