Álavro Morata heeft Real Madrid naar 1-0 geschoten

Zege Real Madrid, nieuw puntenverlies Atlético

Real Madrid heeft een benauwde thuiszege op Celta de Vigo geboekt. De Koninklijke, die zonder de donderdag nog tot Europees voetballer van het jaar uitgeroepen Cristiano Ronaldo aantrad, Karim Benzema miste en Pepe op de bank had zitten, won in Bernabéu met 2-1 van de komende Europa League-tegenstander van Ajax.

Nadat al eerder in de wedstrijd Luka Modric de lat had geraakt en Gareth Bale een vrije trap rakelings over had zien gaan, kwam Real Madrid in de zestigste minuut eindelijk op voorsprong.

Daar ging wel een foutje van Celta-doelman Sergio Álvarez aan vooraf. Hij leidde met een slechte uittrap een Madrileense aanval in die uitkwam bij Marco Asensio. Álverez dacht zijn misser goed te maken met een redding, maar in de rebound sloeg Álvaro Morata alsnog toe.

Counter

Celta zat niet bij de pakken neer en bleef loeren op een counter. Die aanpak had zeven minuten na de openingstreffer al succes, toen oud-Feyenoorder John Guidetti goed doorzette en Fabián Orellana een vrije schietkans bood. Die was welbesteed aan de Chileen. Hij passeerde Kiko Casilla in de bovenhoek.

Het laatste woord was niettemin aan de thuisploeg. Invaller James Rodríguez veroverde in de 81ste minuut de bal en bediende Toni Kroos. De Duitser bedacht zich geen moment en bracht Real met een harde schuiver via de binnenkant van de paal alsnog de drie punten.

Weer puntenverlies Atlético

Later op de avond verspeelde Atlético Madrid, een van de komende tegenstanders van PSV in de Champions League, opnieuw twee punten. Na de 1-1 tegen het gepromoveerde Alavés in het openingsweekeinde van de Primera División kwamen de Madrilenen nu niet verder dan 0-0 bij Leganés.

Antoine Griezmann doet een doelpoging tegen Leganés

Aan kansen ontbrak het Atlético niet maar Leganés-doelman Jon Serantes liet zich keer op keer van zijn beste kant zien.

Met het gelijkspel tegen de verliezend Champions League-finalist beleeft de debutant op het hoogste Spaanse niveau een prachtige competitiestart. Een week geleden won Leganés met 1-0 bij Celta de Vigo.