Eden Hazard en Willian

Chelsea probleemloos langs Burnley

Chelsea heeft ook na drie speelronden de volle buit te pakken in de Premier League. De Londenaren waren in eigen huis met 3-0 te sterk voor Burnley.

De sterk spelende Eden Hazard opende de score door na een rush vanaf eigen helft met een geplaatst schot doelman Tom Heaton te verschalken. Kort voor rust verdubbelde Willian de score met schuiver in de verre hoek, nadat even eerder een schot van dichtbij van Diego Costa nog een prooi was geweest voor Heaton.

Na rust verzuimde Costa nog enkele keren de score op te voeren. Het laatste woord was uiteindelijk aan twee invallers bij Chelsea. Pedro stelde in de 89ste minuut met een afgemeten voorzet Victor Moses in staat de 3-0 binnen te glijden.

Eerste zege Leicester

Titelhouder Leicester City boekte in de derde speelronde zijn eerste zege. Dankzij doelpunten van Jamie Vardy voor rust en Wes Morgan niet lang na de pauze kwam de thuisploeg op 2-0 tegen Swansea City. Vier minuten later verzuimde Riyad Mahrez de drie punten veilig te stellen.

Dat had de thuisploeg nog lelijk kunnen opbreken, want tien minuten voor tijd deed Leroy Fer iets terug door in de stromende regen fraai binnen te koppen. Een gelijkmaker zat er echter niet meer in.

Trainer Ronald Koeman heeft bij Everton zijn ongeslagen status weten te verlengen. In Liverpool werd Stoke City met 1-0 verslagen, maar daarvoor had het wel de hulp van de tegenstander nodig. Stoke-doelman Shay Given werkte in de 51ste minuut een strafschop van Leighton Baines in eigen doel.

Mesut Ozil viert doelpunt Arsenal

Arsenal zat al halverwege het duel op rozen bij Watford, waar Daryl Janmaat zijn debuut maakte. Dankzij een benutte penalty van Santi Cazorla in de negende minuut en treffers van Alexis Sánchez en Mesut Özil in de slotfase van de eerste helft leidde de ploeg van Arsène Wenger al bij rust met 3-0.

De tegentreffer van Robert Pereyra kon de Londenaren, die pas hun eerste overwinning mochten bijschrijven, niet meer verontrusten.