Pierre-Emerick Aubameyang viert zijn treffer

Dortmund zuinig langs Mainz

Na titelhouder Bayern München is ook vicekampioen Borussia Dortmund de nieuwe competitie begonnen met een overwinning. In eigen huis werd 1. FSV Mainz 05 met een zuinige 2-1 opzijgezet.

Pierre-Emerick Aubameyang, vorig seizoen tweede op de topscorerslijst van de Bundesliga, zette de Dortmunders al na zeventien minuten op voorsprong. De thuisploeg ging op zoek naar meer doelpunten en had ook een groot overwicht gedurende de wedstrijd, maar de accuratesse ontbrak in de voorste gelederen.

Pas in de 88ste minuut kwam de 2-0 op het scorebord. Aubameyang mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Andre Schürrle aan zijn arm was getrokken. De Gabonees maakte geen fout. In de extra tijd wisten twee invallers bij Mainz nog wat terug te doen: Yoshinori Muto kopte de voorzet van Pablo De Blasis feilloos binnen.

Spelers van Dortmund vieren de openinsgtreffer

Bas Dost staat bij VfL Wolfsburg op de nominatie om verkocht te worden, maar dat stond een basisplaats in het uitduel met FC Augsburg niet in de weg. Dat betaalde zich na 35 minuten uit, toen hij Daniel Divida in staat stelde de 0-1 te laten aantekenen. Kort voor het eindsignaal maakte Ricardo Rodríguez er uit een vrije trap 0-2 van.

Een andere Nederlandse spits bleef in de eerste speelronde van de Bundesliga met lege handen achter. Klaas-Jan Huntelaar kreeg met Schalke 04 een 1-0 nederlaag te slikken bij Eintracht Frankfurt.

Klaas-Jan Huntelaar baalt

Alexander Meier was de enige doelpuntenmaker in de wedstrijd, waarin hij ook nog een strafschop miste. Luc Castaignos ontbrak bij Eintracht. De Nederlandse aanvaller staat in de belangstelling van meerdere clubs.