NOS Wielrennen

Dagsucces Lagoetin, rode trui Quintana in Vuelta

Quintana grijpt leiderstrui, dagsucces Lagoetin

Sergej Lagoetin heeft de achtste rit in de Ronde van Spanje gewonnen. De 35-jarige Rus van Katjoesja was de hele dag op pad met tien vluchtmaten en toonde zich op de akelig steile slotklim de sterkste.

Nairo Quintana kreeg na de 181 kilometer lange etappe de leiderstrui omgehangen. Alejandro Valverde en Chris Froome staan op respectievelijk tweede (op 19 seconden) en derde (27 seconden) in het klassement.

Opmaat

In wezen waren de eerste 170 km niet meer dan de opmaat voor die slotklim: La Camperona. De elf vluchters streden op de flanken, met steile stukken tot 20 procent, om de dagzege en de kopstukken voor het klassement voor de rode leiderstrui.

De Colombiaan Jhonatan Restrepo leek op weg naar de dagzege, zo sterk oogde hij aan het begin van de klim, maar aan het eind ging bij hem het licht uit.

Rus geeft gas

Restrepo viel een paar kilometer voor de finish totaal stil en zijn ploeggenoot Lagoetin passeerde de Colombiaan, met drie medevluchters. De Rus gaf gas met nog 200 meter te gaan en die versnelling was de anderen te machtig.

Op het moment dat Lagoetin de finish passeerde, brandde twee kilometer terug ook de strijd los bij de klassementsrenners. Quintana danste weg bij de rest, sloeg een gat met z'n belangrijkste belagers, Tourwinnaar Froome en Contador, en kreeg aan de meet te horen dat hij het rood afgepakt had van landgenoot Darwin Atapuma.

  • NOS
    De uitslag van de achtste etappe van de Ronde van de Spanje
  • NOS
    Het algemeen klassement na de achtste etappe van de Vuelta

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl