Oud-Feyenoorder Lars Elstrup baart opzien door naakt over het veld te rennen
NOS Voetbal

Oud-Feyenoorder en EK-held rent naakt over het veld

Oud-Feyenoorder en EK-held Lars Elstrup heeft in zijn vaderland Denemarken voor grote opschudding gezorgd door naakt over het veld te rennen tijdens een competitiewedstrijd.

De 53-jarige Elstrup verscheen vrijdagavond tijdens het duel tussen zijn oude club Randers FC en Silkeborg IF (0-1) ineens zonder kleren op het veld. Hij deed in zijn blootje een handstand en werd vervolgens door veiligheidsmensen afgevoerd.

Lars Elstrup doet in zijn blootje een handstand op het veld

Elstrup speelde tussen 1986 en 1988 65 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij negen keer scoorde. Hij kwam 34 keer uit voor het nationale elftal en werd met Denemarken in 1992 Europees kampioen. In de halve finale benutte hij een van de vijf strafschoppen in de penaltyreeks tegen toenmalig titelverdediger Nederland.

Bergafwaarts

Een jaar later zette Elstrup op 30-jarige leeftijd plotseling een punt achter zijn carrière. Daarna ging het bergafwaarts. Hij sloot zich aan bij een spirituele sekte, veranderde zijn naam in Darando ('Stromende Rivier'), kampte met zware depressies en werd in 1994 al eens opgepakt omdat hij op straat in Kopenhagen zijn edele delen toonde.

Het is niet duidelijk waarom Elstrup besloot om vrijdag naakt over het veld te rennen. "Het is zeer verontrustend om hem zo te zien", reageerde de voorzitter van Randers FC, Michael Gravgaard.

60 jaar betaald voetbal: Lars Elstrup

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl