Formule 1-coureur Max Verstappen
NOS Sport

Problemen voor Verstappen in laatste training

De duizenden fans van Max Verstappen langs het circuit van Spa-Francorchamps hebben zaterdag tijdens de derde vrije training amper iets van de Nederlandse Formule 1-coureur waargenomen.

De jonge Nederlander reed twee rondjes met de Red Bull en parkeerde de bolide vervolgens met versnellingsbakproblemen in de pits. Verstappen zette als enige coureur geen tijd neer in de training. Zaterdagmiddag is de kwalificatie voor de GP van België.

Verstappen, die vrijdag in de tweede trainingssessie de beste rondetijd neerzette, zag vanuit de pits dat zijn teamgenoot Daniel Ricciardo lange tijd de beste rondetijd achter zijn naam had staan. De Australiër (1.48,189) werd echter nog gepasseerd door Ferrari-coureur Kimi Räikkönen (1.47,974). Diens teamgenoot Sebastian Vettel (1.48,297) volgde op de derde plaats.

Gridstraf Hamilton loopt op

Titelverdediger Lewis Hamilton meldde zich pas heel laat om een snel rondje neer te zetten (vijfde met 1.48,635). De Brit staat zondag in de race voor een zware inhaalrace. Hamilton heeft door allerlei wijzigingen aan zijn Mercedes een gridstraf van inmiddels 55 plaatsen aan zijn broek. Hij begint dus achteraan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl