Giovanni van Bronckhorst geeft aanwijzingen aan zijn spelers tijdens het duel met Heracles
NOS Voetbal

Rotterdamse weelde in de eredivisie, met Feyenoord bovenaan

Het zijn mooie tijden voor voetballiefhebbers uit Rotterdam. De eredivisie telt weer drie clubs uit de Maasstad en die staan na drie speelrondes alle drie in de top-6. Van de zes Rotterdamse derby's van dit seizoen staat vanavond de eerste op het programma: koploper Feyenoord ontvangt Excelsior, dat knap vijfde staat.

Met name in Rotterdam-Zuid heerst tevredenheid. Feyenoord staat fier bovenaan in de eredivisie, met negen punten uit drie duels en een doelsaldo van 8-0. Het is degelijkheid troef bij Feyenoord, en dat is weleens anders geweest.

"Bij FC Groningen hebben we een bijna perfecte wedstrijd gespeeld en verdiend met 5-0 gewonnen", blikt trainer Giovanni van Bronckhorst terug op de competitiestart. "De week daarna was het tegen FC Twente iets moeizamer, omdat Twente meer compact speelde. Toen hebben we het pas in de tweede helft goed kunnen uitspelen. En vorige week tegen Heracles, dat is voor bijna elk team een moeilijke uitwedstrijd."

Kortom: het is degelijk, concludeert een tevreden Van Bronckhorst. "Omdat je als team precies aanvoelt hoe je een wedstrijd moet winnen. Ook als je als team iets minder in vorm bent."

Van Bronckhorst is tevreden over 'degelijk Feyenoord'

In de aanval van Feyenoord heeft de Deense spits Nicolai Jørgensen voorlopig het stokje overgenomen van Michiel Kramer. Dat was even wennen, maar aanvoerder Dirk Kuijt is tevreden over de nieuwe Deen. "Nicolai is goed begonnen, met twee goals in drie wedstrijden. We zijn in de samenwerking nog wel groeiende, maar er zijn best al veel momenten geweest waarin je hebt kunnen zien dat we goed samen kunnen spelen."

Volgens Kuijt lijken Jørgensen en hij qua spelstijl wel een beetje op elkaar. "We zijn allebei types die graag doelpunten willen maken. Nicolai is een spits die heel hard werkt en graag bij het spel betrokken is. Ik ben iets meer teruggetrokken gaan spelen. In de eerste wedstrijden ben ik iets meer van rechtshalf gekomen."

Kuijt: een vast team is belangrijker dan een vast basis

Over de huidige staat van Feyenoord is de routinier tevreden. "Ik denk dat we elke positie minimaal dubbel bezet hebben. En dat is wat je nodig hebt. Een vast team is belangrijker dan een vaste basis. Dan weet iedereen waar hij aan toe is. Als er een puzzelstukje uitvalt door bijvoorbeeld een blessure, staat de ander gelijk klaar. Ik denk dat dat onze kracht kan zijn dit seizoen."

Toornstra: de laatste tijd loopt het lekker, prima

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl