Boerkini
NOS Nieuws

Wekdienst van zaterdag 27 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het wordt vandaag opnieuw zonnig maar later op de dag kunnen er flinke regen- en onweersbuien vallen. Het wordt 23 graden op de Wadden tot 33 graden in Limburg.

Wat heb je gemist?

De discussie over de boerkini in Frankrijk is nog lang niet voorbij. Premier Valls is het niet eens met het oordeel van de hoogste Franse rechter. Die verwierp gisteren het boerkiniverbod in Villeneuve-Loubet omdat het in strijd is met de vrijheid van geloof en de individuele vrijheid. Volgens Valls heeft het verbod niets te maken met aantasting van individuele vrijheden, maar met het afwijzen van een ouderwetse vorm van islam.

Premier Valls

Vanaf volgende week krijgen Europese waarnemers toegang tot Turkse gevangenissen. Dat zei PvdA-europarlementariër Kati Piri in Met het Oog op Morgen. Als Turkije-rapporteur bracht Piri afgelopen week een bezoek aan het land. De waarnemers kunnen gaan onderzoeken wat er klopt van berichten dat verdachten van de mislukte couppoging worden gemarteld.

Wachttoren bij de Kartal-gevangenis in Istanbul

In Groot-Brittannië is een verloren gewaande opname van Paul McCartney teruggevonden. Hij zingt daarop het nummer It's for You, dat in 1964 een grote hit was voor Cilla Black. Zij overleed vorig jaar. Een neef van haar vond de opname terug. Dat McCartney het nummer zingt, is uniek, want de Beatles hebben It's for You nooit zelf uitgebracht.

Verder vandaag...

In Italië worden vanochtend tientallen slachtoffers van de aardbeving van woensdag begraven. De president en premier van Italië zijn daarbij aanwezig.
Verder voeren vissers met hun schepen actie in Rotterdam tegen Europese regels.
En bij het Belgische GP-circuit Spa-Francorchamps waar Max Verstappen vandaag in actie komt tijdens de kwalificaties verzamelen zich tienduizenden Nederlanders. De politie waarschuwt voor drukte en neemt extra veiligheidsmaatregelen in verband met terreurdreiging.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl