John Lennon, Paul McCartney en George Harrison tijdens een bezoek in 1964 aan Nederland

Verloren gewaande opname Paul McCartney naar veiling

Een verloren gewaande opname van Paul McCartney wordt vandaag op een Beatles-veiling in Liverpool aangeboden. De demo van het nummer It's for You dat McCartney met John Lennon schreef, zal naar schatting zo'n 17.500 euro opbrengen.

De opname dook eerder dit jaar op toen een neef van de zangeres Cilla Black een stapel demo's uit de collectie van zijn vader liet taxeren bij The Beatles Shop in Liverpool. De plaat zat in een zelfgemaakte kartonnen hoes. Op het label stond alleen de titel vermeld, niet de naam van de artiest. De neef ging ervan uit dat zijn tante erop te horen was.

De eigenaar van The Beatles Shop zei tegen de BBC dat hij na het afluisteren van 21 andere platen de demo van It's for You op de platenspeler legde. "Oh God, dit is niet Cilla Black, dit is Paul McCartney" , dacht hij. "Ik trilde van opwinding en was sprakeloos. Afgezien van een paar kraakjes is de kwaliteit goed. Het is een prachtige opname."

McCartney nam de demo in 1964 op en gaf het aan Black. Zij kwam ook uit Liverpool en was met de Beatles bevriend. Black nam het nummer in juli van dat jaar op in de Londense Abbey Road-studio.

De producer was George Martin die ook de Beatles produceerde. Lennon en McCartney waren er ook bij en discussieerden volop mee over hoe het nummer moest klinken. It's for You werd een wereldhit.

Black overleed vorig jaar. It's for You is door de Beatles zelf nooit uitgebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl