Nils Röseler zorgt met een omhaal voor de 1-

VVV-Venlo wint bij De Graafschap; Jong PSV nieuwe koploper

De topper in de Jupiler League tussen De Graafschap en VVV-Venlo is gewonnen door de bezoekers uit Limburg: 2-0.

Beide ploegen zochten in Doetinchem de aanval, maar deden dat erg onzorgvuldig. Ondanks het vele balverlies was het een vermakelijk duel op de Vijverberg. VVV was gevaarlijker dan de thuisploeg, die in keeper Filip Bednarek zijn uitblinker had.

VVV kwam kort na de rust op 1-0; na een vrije trap viel de bal pardoes voor de voeten van Nils Röseler, die scoorde met een houterige omhaal. De Graafschap zette in het laatste kwart aan, maar creëerde geen kansen. Na defensief Doetinchems geklungel vond de uitgekookte Ralf Seuntjens met een handig tikje Joey Sleegers, die vrij kon uithalen: 2-0.

Jong PSV aan kop

De koppositie in de Jupiler League is overgenomen door Jong PSV. De ploeg uit Eindhoven won met 2-0 van Jong FC Utrecht en nam daardoor de eerste plaats over van Jong Ajax, dat met 3-2 verloor bij RKC Waalwijk. VVV staat nu tweede, op één punt van Jong PSV.