Kiki Bertens in actie in Cincinnati
NOS Sport

Bertens tegen Kroatische Konjuh, Hogenkamp maakt debuut als qualifier

Kiki Bertens stuit in de eerste ronde van de US Open, die maandag in New York beginnen, op Ana Konjuh. Bertens, de nummer 21 van de wereld en als twintigste geplaatst, won in maart in Miami de enige eerdere ontmoeting met de Kroatische mondiale nummer 100 (6-2, 6-3).

Bij de dames is de titel vacant, want na haar verrassende toernooizege stopte de Italiaanse Flavia Pennetta eind 2015. De als eerste geplaatste Serena Williams opent tegen de Russin Jekaterina Makarova.

Haase

Robin Haase is eveneens aan zijn stand verplicht de tweede ronde te halen. De Hagenaar stuit voor het eerst in zijn loopbaan op de Australiër James Duckworth. De nummer 199 van de wereld werd met een wildcard toegelaten.

Titelverdediger Novak Djokovic treft de Pool Jerzy Janowicz, olympisch kampioen Andy Murray stuit op de Tsjech Lukas Rosol.

Richel Hogenkamp

Richèl Hogenkamp plaatste zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi van het US Open. In de derde en beslissende ronde versloeg ze de Amerikaanse Asia Muhammad. Dat vergde drie sets, die bij elkaar twee uur duurden: 7-5, 2-6, 6-2.

De 24-jarige Hogenkamp, afgezakt naar plek 165 op de wereldranglijst, stond niet eerder in het hoofdtoernooi in New York. Vorig jaar wist ze zich al te kwalificeren voor de Australian Open en Wimbledon.

Haar tegenstandster in het hoofdtoernooi is de Britse Heather Watson.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl