Laatste journaal Rik van de Westelaken: tijd voor nieuw avontuur

Rik van de Westelaken neemt afscheid: tijd voor nieuw avontuur

Het NOS Journaal van vrijdag 26 augustus, van vandaag: het was het laatste Achtuurjournaal voor NOS-presentator Rik van de Westelaken. Na zeventien jaar maakt hij de overstap naar Net5.

"Dit was mijn laatste NOS Journaal. Het is tijd voor een nieuw avontuur", zei Van de Westelaken aan het einde van de uitzending. Hij bedankte de NOS voor alle kansen die hij had gekregen, zijn collega's voor alle samenwerking en steun en de kijkers voor al het vertrouwen. Zijn stem brak toen hij de laatste keer afscheid nam en zei: "Ik wens u een hele mooie avond en hopelijk tot ziens."

17 jaar Rik van de Westelaken bij de NOS in 1 minuut

Eerder deze week beantwoordde de 45-jarige presentator lezersvragen. Zo vertelde hij over zijn grootste blunder: de uitspraak van de woorden 'kale kip' in de nieuwsuitzending. Hij had het ook over zijn lach, die hij 'de tropische vogel in paringsnood' noemt.

Van de Westelaken begon zijn carrière bij de Amsterdamse zender AT5. Voor de NOS presenteerde hij naast journaals ook enkele edities van het jaaroverzicht en de uitzending over de dag van nationale rouw na de MH17-ramp. Dat laatste programma werd vorig jaar genomineerd voor een Emmy Award.

Van de Westelaken won het tv-programma Wie is de mol? in 2015. Dit jaar presenteerde hij Moltalk.

Het eerste programma met Van de Westelaken is waarschijnlijk volgend jaar te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl