Max Verstappen vrijdag op het circuit van Spa
NOS Sport

Verstappen is blij dat de vakantie voorbij is

  • Louis Dekker

    Verslaggever Formule 1

  • Louis Dekker

    Verslaggever Formule 1

De Formule 1 ontwaakt op het circuit van Spa-Francorchamps uit een zomerslaap van dik drie weken. Ook Max Verstappen heeft dus tijd gehad om te ontspannen, maar dat blijkt niet zijn favoriete hobby. Hij kwam vrijdagmiddag meteen goed uit zijn vakantie gerold: in de tweede vrije training zette hij de snelste tijd neer.

“Ik ben een week op Ibiza geweest en daarna was ik thuis. Na twee weken was ik er wel klaar mee, toen begon het alweer te kriebelen. Ik had niet zo’n behoefte aan vakantie. Wat mij betreft waren we de hele zomer gewoon blijven racen.”

Verstappen is met familie en vrienden op Ibiza geweest. “Die zie ik sinds ik in de Formule 1 zit niet meer zoveel, dus dat was fijn.” De tiener zegt dat hij de wilde nachten op het party-eiland links heeft laten liggen. “Met neefjes en nichtjes van 14 ga je niet tot ’s ochtends vroeg feesten.”

Verstappen is een gewilde prooi in Spa

Thuiswedstrijd

Voor Verstappen is de Belgische Grand Prix een race met een speciale lading: het is zijn thuisrace. Verstappen werd 50 kilometer van het circuit geboren en koestert het uitdagende circuit.

De Nederlander staat in Spa volop in de belangstelling. Een brede schare fans is afgereisd om de Nederlander in zijn 'thuisrace' te zien schitteren en volgt elke stap die hij zet. "Het is prachtig dat er zoveel fans komen. Dat motiveert me. Ten opzichte van vorig jaar is de aanhang flink gegroeid. Er zijn een paar 'nullen' bijgekomen.”

De Limburger heeft respect voor de moeite die zijn fans doen om hem in de Ardennen aan het werk te zien. “Vooral de files zijn vervelend. Er zijn werkzaamheden tussen Maastricht en Luik en tussen Luik en Spa, dus dat is niet echt lekker. Gelukkig slaap ik zelf vlakbij het circuit.”

“Het zal in het verkeer wel een drama worden dit weekend”, vreest Verstappen. “Ik hoop dat iedereen een goede airco in de auto heeft. Neem ook wat lekkere muziek mee voor onderweg en draai de volumeknop naar rechts, zou ik zeggen. Misschien helpt dat een beetje. Ik zal m’n best doen goed te scoren zondag. Dat kan al die file-ellende voor m’n fans in een klap goedmaken. “

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl