De Biesbosch
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Elf jaar celstraf voor Biesboschmoord

De 38-jarige Zarina R. moet elf jaar de cel in voor het doodsteken van haar Poolse ex-vriend Adrian Weckowicz en het verstoppen van zijn lijk, bericht Omroep Brabant. Het lichaam werd in januari 2014 in verregaande staat van ontbinding gevonden in de Biesbosch. Het Openbaar Ministerie had veertien jaar cel geëist.

Haar advocaat vroeg om vrijspraak omdat R. uit noodweer zou hebben gehandeld. Ze beweerde dat het slachtoffer, haar ex-vriend, een agressief persoon was en dat hij haar op de dag van de steekpartij met een mes zou hebben bedreigd en haar zou hebben willen aanranden of verkrachten in haar huis. Daarom had ze het mes afgepakt en hem neergestoken.

De rechtbank twijfelt aan die verklaring, omdat er tijdens het proces niets is gebleken van agressie van Weckowicz. Ze dikte bovendien haar verklaringen steeds meer aan en R. kon weinig details geven over wat er precies was gebeurd, concluderen de rechters.

Valse hoop

Na de steekpartij liet Zarina R. het levenloze lichaam van haar ex-vriend nog ruim een dag in haar huis liggen, voordat ze het ’s nachts begroef in de Biesbosch. De vrouw probeerde na de gebeurtenissen alle sporen van de steekpartij in haar huis uit te wissen.

Ze gaf de familie van het slachtoffer valse hoop door te beweren dat Weckowicz ‘gewoon vertrokken was’. De langdurige en intensieve zoektocht naar hun zoon door de ouders van het slachtoffer noemt de rechtbank ‘schrijnend’.

De man die haar hielp bij het wegmaken van het lichaam, Jacobus P. uit Andel, werd al eerder veroordeeld tot een celstraf van vijf maanden.

Advertentie via Ster.nl