In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Wiskundedocent Rotterdam al eerder ontslagen na seksmails

De wiskundeleraar die verdacht wordt van ontucht met meisjes op scholen in de regio Rotterdam is al twee keer eerder ontslagen na ongewenst gedrag. Volgens RTV Rijnmond moest hij weg bij het Comeniuscollege en het VAVO in Rotterdam.

Beide scholen hebben melding gemaakt bij een meldpunt van de Onderwijsinspectie. Wat de inspectie heeft gedaan met de melding is onduidelijk. Wel is zeker dat de man bij zijn aanstelling op de theaterschool in Rotterdam een verklaring van goed gedrag kon laten zien.

Seksueel getinte chatgesprekken

Volgens een woordvoerder van het Comenius College had de man in 2011 seksueel getinte chatgesprekken met een leerling. ''De zaak kwam aan het rollen toen wij gesprekken van leerlingen opvingen'', zegt rector Joany Krijt. ''Daarna zijn we in gesprek gegaan en werd het duidelijk dat de leerkracht met een leerlinge chatte.''

De leerkracht uit Spijkenisse werd ontslagen. Comenius meldde het voorval bij de Onderwijsinspectie. ''Over die melding hebben we niets meer gehoord'', vervolgt Krijt. ''Maar het is triest om vijf jaar later te horen dat de man van meerdere zaken wordt verdacht.''

De docent ging daarna aan de slag bij de Theaterschool in Rotterdam. Daar werd hij ook op een zijspoor gezet. Vorig jaar augustus ging de 28-jarige man werken bij het VAVO in Rotterdam. Dat is een school voor volwassenen die in deeltijd proberen alsnog een diploma van het voortgezet onderwijs te halen.

Amoureuze mailwisseling

''De man heeft bij ons een jaarcontract gekregen'', vertelt een VAVO-woordvoerder. ''Hij had een verklaring omtrent gedrag en ook aanbevelingen van vorige werkgevers. In de loop van het schooljaar bleek dat hij een meer dan amoureuze mailwisseling had met een volwassen leerlinge. We hebben de leraar geschorst en later ontslagen.''

VAVO bracht niet alleen de Onderwijsinspectie op de hoogte, maar informeerde ook de politie. ''Maar het blijft opvallend dat de man referenties had'', aldus de VAVO-woordvoerder.

De politie kwam de docent op het spoor na een aangifte van een leerling van de Theaterschool. Uit onderzoek bleek dat hij ook kinderporno in bezit had. Maandag werd hij aangehouden. De man blijft voorlopig vastzitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl