AZ-trainer John van den Brom
NOS Voetbal

AZ tegen Zenit, Maccabi en Dundalk in Europa League

AZ zal in de Europa League flink wat vlieguren moeten gaan maken. De voetbalclub uit Alkmaar speelt in de groepsfase tegen Zenit Sint-Petersburg, Maccabi Tel Aviv en Dundalk FC.

De eerste wedstrijden zijn op donderdag 15 september. AZ speelde nooit eerder tegen Maccabi Tel Aviv en Dundalk in een officieel duel. De Alkmaarders troffen wel Zenit Sint-Petersburg in de groepsfase van de UEFA Cup (1-1).

Bij de drie clubs staan geen Nederlandse voetballers onder contract, maar bij Maccabi is Jordi Cruijff technisch directeur en was Peter Bosz trainer tot zijn overgang naar Ajax.

Van de meeste tegenstanders wist trainer John van der Brom wel iets. "Zenit ken ik nog uit mijn tijd bij Anderlecht", zegt hij op de website van AZ.

"Een club met enorme financiële mogelijkheden. Maccabi kennen we van het korte verblijf van Peter Bosz en van Jordi Cruijff als technisch directeur. Al met al een interessante loting", zei de coach, die aangaf van Dundalk niet zo veel te weten.

Kansen zijn er voor AZ. Van den Brom: "Sportief mogen we niet klagen. Maar we moeten het nog wel even laten zien. Over het algemeen vind ik ons nu verder dan vorig jaar."

Groep D

Zenit Sint-PetersburgRusland
AZNederland
Maccabi Tel AvivIsraël
Dundalk FCIerland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl