Memphis Depay niet bij selectie Oranje
NOS Voetbal

Geen plaats voor Depay in selectie Blind

Bondscoach Danny Blind heeft Memphis Depay niet geselecteerd voor de oefenwedstrijd tegen Griekenland en de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. Ook spits Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt in de selectie.

Blind geeft de voorkeur aan de centrumspitsen Vincent Janssen, Bas Dost en Luuk de Jong. Voor het eerst in de Oranjeselectie: Jorrit Hendrix. Ook opvallend is de keuze voor Feyenoorder Steven Berghuis.

Bondscoach Blind vindt het nog te vroeg voor een terugkeer van Stefan de Vrij, die na een jaar blessureleed afgerekend heeft met aanhoudende problemen met kraakbeen in een knie. "Hij speelt weer net bij Lazio, maar heeft me aangeven dat hij zich nog niet honderd procent voelt.´´

Blind: Depay moet zich eerst richten op United

Danny Blind was duidelijk over zijn keuze om Depay niet te selecteren. "Hij voelt zich fit, maar ik heb met hem afgesproken dat hij er zich eerst op richt om bij de eerste achttien van Manchester United te komen. Daar komt bij dat hij de vorige keer bij Oranje niet echt gelukkig was."

Uit de enorme voorselectie van 36 spelers zijn de andere afvallers: Michel Vorm (Tottenham Hotspur), Mitchell Dijks (Ajax), Daryl Janmaat (Watford), Rick Karsdorp (Feyenoord), Timo Letschert (Sassuolo), Jaïro Riedewald (Ajax), Jordy Clasie (Southampton), Bart Ramselaar (PSV), Tonny Vilhena (Feyenoord) en Jürgen Locadia (PSV).

Blind: prima gesprek gehad met Huntelaar

Het oefenduel met Griekenland op 1 september is de eerste interland zonder Dick Advocaat. Hij leverde het assistentschap in voor een baan als trainer van Fenerbahçe, waar Robin van Persie en Gregory van der Wiel spelen. Beide spelers zijn niet opgeroepen door Blind. Het WK-kwalificatieduel in en tegen Zweden is op 6 september.

Blind wilde weinig kwijt over de mislukte onderhandelingen met Gullit. "Want ik kan dat niet meer veranderen'', zei hij in de aanloop naar de nieuwe start van de WK-kwalificatie in Zweden.

"Ik was best wel een beetje boos toen Dick Advocaat na drie oefeninterlands alweer besloot op te stappen. Maar met Gullit werd onderhandeld en dat kan nu eenmaal mislukken. Na het duel met Zweden gaan we op zoek naar een tweede assistent'', zei de bondscoach, die nu alleen wordt bijgestaan door Marco van Basten.

Blind: teleurstellend dat Advocaat weg is

Doel

Jasper CillessenFC Barcelona
Maarten StekelenburgEverton
Jeroen ZoetPSV

Verdediging

Patrick van AanholtSunderland
Daley BlindManchester United
Jeffrey BrumaVfL Wolfsburg
Virgil van DijkSouthampton
Kenny TeteAjax
Joël VeltmanAjax
Ron VlaarAZ
Jetro WillemsPSV

Middenveld

Riechedly BazoerAjax
Jorrit HendrixPSV
Davy KlaassenAjax
Davy PröpperPSV
Wesley SneijderGalatasaray
Kevin StrootmanAS Roma
Georginio WijnaldumLiverpool

Aanval

Steven BerghuisFeyenoord
Bas DostVfL Wolfsburg
Vincent JanssenTottenham Hotspur
Luuk de JongPSV
Luciano NarsinghPSV
Quincy PromesSpartak Moskou

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl