Rodolfo Illanes
NOS Nieuws

Boliviaanse onderminister vermoord door mijnwerkers

Stakende mijnwerkers hebben in Bolivia de onderminister van Binnenlandse Zaken ontvoerd en vermoord. Rodolfo Illanes werd gisterochtend gekidnapt en zei aanvankelijk nog dat er goed voor hem werd gezorgd, maar later sloeg de sfeer om en richtte de woede van de kompels zich tegen Illanes.

De Boliviaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft de dood van Illanes bevestigd. Hij zegt dat zijn vervanger op brute wijze om het leven is gekomen en spreekt van een laffe moord. Naar verluidt is Illanes doodgeslagen.

De 56-jarige Illanes verdween gisteren in de buurt van het bergdorp Panduro, honderd kilometer ten zuidoosten van La Paz. Wat er daarna precies is gebeurd, is niet duidelijk. In Boliviaanse media wordt gezegd dat de mijnwerkers onrustig werden vanwege een naderende politie-actie om de onderminister te bevrijden. In het tumult dat toen ontstond, zou Illanes zijn gedood.

Boliviaanse mijnwerkers voeren al tijden actie voor betere werkomstandigheden en meer mijnbouwvergunningen. Het protest werd de laatste dagen grimmiger. Toen kompels woensdag een doorgaande weg blokkeerden, werden twee mijnwerkers doodgeschoten door de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl