Deze foto van Marjana Lleshi ging de hele wereld over
NOS Nieuws

Uit het puin geredde non: het vaarwel was toch geen vaarwel

Ze is misschien wel het gezicht van de aardbeving in Midden-Italië, de non Marjana Lleshi. De foto die van haar is gemaakt, vlak nadat ze was gered, ging de hele wereld over. Te zien is hoe ze in het zwaarst getroffen dorp Amatrice uitgeput en bebloed op straat zit met een mobieltje in haar hand.

De 35-jarige non van Albanese afkomst sliep op het moment van de beving in een bejaardentehuis. Ze kwam vast te zitten onder het puin. Niemand hoorde haar geschreeuw om hulp.

"Toen ik alle hoop had opgegeven dat ik gered zou worden, legde ik me erbij neer", vertelt Lleshi nu in een interview. "Ik begon berichtjes te sturen naar vrienden om voor mij en mijn ziel te bidden. Ik zei hen vaarwel."

Non Marjana Lleshi overleefde de aardbeving

Maar toch werd ze gered door een jongen die voor een van de bewoners van het tehuis zorgde. "Ik hoorde op een gegeven moment een stem die mij riep: zuster Marjana, zuster Marjana."

De jongen haalde haar onder het puin vandaan. "Hij zei dat ik op een stoel kon zitten, maar dat durfde ik niet vanwege de naschokken. Ik wilde op de grond zitten. Zo voelde ik me kalmer."

Toen ze zich realiseerde dat ze was gered, stuurde ze opnieuw berichtjes naar haar vrienden. "Het vaarwel was uiteindelijk toch geen vaarwel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl